Snurrigt värre

Det snurrar på för fullt här, trots att jag hade nån plan på att vara ledig. Den massivaste snurren var dock förra veckan då jag avklarade en uppsatsinlämning, opponering, retorik-inlämning, hållit mitt tal om bilden av Stockholmare och slutligen skrivit tentan i miljörätt som legat som ett dystert mörkt monster i min garderob. Tentadagen avslutades med bästaste pluggkompisen och hennes pojkvän. Några hjärnceller försvann, delvis beroende på att min vaniljvodka äntligen började sjunka i flaskan, delvis berodde det på att fyllenivån och musikvalet på Lunds nation var av en så förskräcklig kombination att hjärncellerna rymde i blotta förskräckelsen.

Fredagen blev en lång väntar på Norrköpingsvännerna - på kvällskvisten droppade 4 stycken in och på lördagen kom två till inrullandes. Det blev en fin helg med de goa vännerna och känslan av att allt var som förr, fast på en ny plats var både förvirrande men skön. Det är fint med bra vänner och vi har riktigt roligt tillsammans, men jag är ändå glad att jag flyttade ner hit till staden mitt i åkern. Livet är för kort för att inte hinna se sig om llitegrann.

När vännerna åkt hemåt och uppåt inleddes en ny vecka där jag för andra gången i mitt liv gick på fotbollsmatch: MFF-IFK Göteborg. Att döma av antalet piketer och schäfrar och hästar med visir så låg smockan i luften, men det blev snarare armbågar i magen och fötter på mina fötter när alla MFFare ville stå på samma plats (i mitten av läktaren). Min matsmältning av hamburgaren gick lite snabbare när folk mosade in armar och ben in i magen på mig.... Sen vart det fotboll och heja heja och tja...det blev 1-1 och eftersom jag mest fattar när det blir mål så var det inte överdrivet spännande. Kul upplevelse men jag tror jag tackar för mig och skänker min plats till nån som vet vad målvakten heter.

Veckan har fortsatt med introduktion till mitt nya jobb, som kommer jobbas på under helgerna i vår. Jag ska jobba som bussvärd på en busslinje som tar ut folk i naturen och igår åkte vi på en underbar tur på 8 timmar och kollade in alla fina platser och lärde oss var toaletterna låg. En hel del miljöpolitisk diskussion och fågelskådning blev det (jag kan nu känna igen en glada!) och jag är nu alldeles överförtjust i vår lilla bussvärds-grupp. Som tur är får jag leka med dem flera gånger till innan vi ska splittras och åka på olika bussar - idag åkte vi röda rundan igen, denna gång i en riktig och stor gul buss med riktiga busschaffisar. Det var mycket spännande, både för oss och chaffisarna, att se om vi kunde ta oss igenom de snäva kurvorna och över tjälhålen. Det gick bra idag, men ett broräcke var lite gulskrapat sen tidigare turer :-)

Annars, när jag lärt mig hur jobbet går till, så är jag rätt så väldigt ledig om dagarna. Har bara föreläsning en kväll i veckan och resten av tiden tänker jag ägna åt att ta mig ut i naturen, läsa bra böcker och bli sjukt vältränad så att mina sommarplaner på klättring och fjällvandring kan förverkligas utan att jag jämt ska ligga sist som en trött blåmes. Om jag bara slängde in lite manikyr och högklackade sandaletter så hade jag lätt kunnat liknas vid en Desperat Hemmafru, men eftersom jag är lite dålig på att ta kritik så tror jag att struntar i manikyren och istället lägger pengarna på nåt annat.

Med solen i ögonen men utan spilld mjölk överallt (mest brödsmulor)
/Louise