En dag i hemtrakterna

Som att kasta pärlor till svin, fast utan att några svin fick pärlorna och utan att jag kastade dem, de bara liksom rann av mig när halsbandet bestämde sig för att ge upp och mannen som tvättade bilen i vårat svenssonigt lugna och sköna villakvarter undrade nog vad de två kvinnorna höll på med när de låg och rev runt i löven vid trottoarkanten och exalterat skrek "där är en till!" men vi förklarade lugnande för honom att det bara var ett gäng turkoser som runnit iväg och då såg han ännu mer skeptisk ut och

fortsatte att gömma sig och putsa och polera på sin bil
sin förlängning av manligheten
sitt alias.

Vi hittade alla pärlor tror jag.
Tur det, för jag har väntat i över 20 år för att få bära de smyckena.
Du skulle bara veta, bilputsarmannen.

/Louise


Dörr-problem * 2

Men jag glömde ju berätta om det konstiga som hände i helgen! (nu kommer folk tänka och säga att "men Louise, sånt där gör du ju heeela tiiiden" men det ska jag säga att det gör jag banne mig inte alls. Bara ibland. Nu blev jag nästan lite sur här så nu vet jag inte om jag vill berätta om vad som hände. Men okej då. Bara för att ni ber så snällt)

Jo. Det var som så att på söndagen när vi skulle köra hem till Skåneland så stannade vi på en mack för att mata bilen och våra magar. Och så skulle jag bara prata lite med några som ville in i bilen (jag skulle bara låsa upp sådär på avstånd som man gör nuförtiden med plippmojängerna) och samtidigt så pratade jag med några andra inne på macken, och jag råkade missa det faktum att jag....

....stod mitt i dörröppningen, skjutdörrar javisst jajemensan, och PANG! sa det så fick jag en smäll i bakhuvudet samtidigt som jag fick en smäll rakt över näsan (och över mina glasögon för att göra det ännu mer smärtsamt). AJ AJ AJ! Jag lyckades alltså klämma huvudet i ett par skjutdörrar. Hur coolt är det? Inte särskilt coolt. Rätt ocoolt. Och väldigt smärtsamt.... (kunde inte ha glasögon på några dagar för det blev glasögonskador på näsa och bakom öra) (ännu mindre coolt).

Jag blev därefter upplyst om att skjutdörrarna har små sensorer som gör att dom öppnas om man står en liten bit ifrån dom - med andra ord sitter där inga sensorer som känner efter om det står nån borttappad jävel mitt emellan de öppna dörrarna. Kunde dom ju ha sagt innan, tycker jag. Fast de kanske inte trodde att nån skulle få för sig att stå där....

Å alla långsamma tanter och farbröders vägnar,
och alla förvirrade jävlar,
för att inte tala om alla jättelånga taxars skull
önskar jag nu att sensorer sätts upp i mitten av skjutdörrarna!

Förresten är det nog en dålig höst ur dörrsynpunkt för mig. Har hänt flera gånger att jag gått för fort i snurrdörren på SOL i Lund och således gjort fina näsavtryck på glassnurrdörren. Pang. Igen. Har nu börjat gå med en arm utsträckt framför mig så att jag liksom får en kofångare. Det går mycket bättre nu. Det blir bara tumavtryck på rutan.

Hopp och tjpp
/Lojs

Sjung och spel är aldrig fel

Linköpings folkmusikfestival 2007 - sjung, dansa, spela och utebliven sömn....

Brum brum upp på fredagen. Körde vansinnigt fel i Linköping. En handritad karta är inte helt rätt....

Vi laddade upp inför festival och VM på hamburgerstället utanför. Det var mycket spännande. Total jätteanstormning av folk och en liten farbror som stekte hamburgare så det skvätte om det. När han dessutom pratade i telefon samtidigt och börjar skrika och gorma i den så att det säkert hördes ända ner till Lund blev det ännu mer spännande. Allra mest spännande blev det när han tjongade telefonen i bordet och svor på utrikiska. Attans vad tyst det blev i lokalen. Man kunde höra en påmmfritt falla, lätt.

Sen berättade hamburgermannen (när han blivit lite gladare) att han hade köpt in jättemånga hamburgare till en hårdrocksfestival/spelning/nåt MEN SÅ HADE ALLA VARIT VEGETARIANER! Katastrof!
Glädjenivån höjdes lite ytterligare när en långhårig herre drog fram cellon och spontanspelade lite på burgarstället. Händelsen kan bevittnas nedan på bevismaterial A:

Lite spontanmusik på hamburgergrillen



Sen blev det lite träning inför VM (jag fick till och med ont i magen, jag SÄGER ju att jag INTE är en tävlingsmänniska, och så är jag med iallafall....). För att lugna nerverna och njuta av musiken pallrade vi oss iväg till teaterladan och avnjöt Sofia Karlssons spelning. Till vår stora glädje var Sofia precis så vacker som man kunde ana bara av att höra rösten på skivan och ojoj, fantastisk spelning!

Sofia Karlsson

Hon är inte så jättestor på bilden, men jag kan berätta att hon stod där barfota i sin tjusiga klänning och sångerna bara rann ur henne så att man nästan storknade av allt vackert. Det var fint också när hon höll på att skratta ihjäl sig för att tjejen som spelade tramporgel enligt Sofia såg ut som farmor Anka när hon trampade. Många omtagningar på den låten pga skratt. Lövely.


Men, allt njutningsfullt och lugnt har sitt slut - det var dax för VM! Magknip och stela flöjtfingrar. Men, Karin och jag hade laddat upp med de skånska färgerna och fått tofsar på våra flöjtar (Lustspels gemensamma nämnare: gulröda garntofsar på instrumenten. Altsaxen har finast för han har såna där runda bollar, vi andra har mer fjösiga)
Bildbevis C visar mig och Karin framför Lustspels-flaggan, det syns inte att det står Lustspel så det SKULLE lika gärna kunna stå "Lussekatt" men det gör det inte.

Gult och rött ska det vara!

Hur gick det då?
Mja, det var svinkul att spela och det var världens ös och folk dansade runt runt i Rotundan, och en kille t.o.m headbangade men icket att det blev världsmästartiteln i år igen, inte ens ett fjuttigt hederspris. Men skoj var det iallafall!

Resten av helgen fylldes av konserter, lite halvtaffliga polska-försök med min coola danspartner som visade sig gå i 8an (vi uppfann dansen "Djävulspolska" vilket innebar att man gärna dansade in i folk och fä), lite sjungeri i Fula Visstugan ("så går det till när jag knullar min katt" är numera en höjdarlåt) (resten av texten censureras dock här, ring upp mig så sjunger jag), sova på bänkar och lutad över bord, eller bara rakt upp&ner i en stol med mössan nerdragen över ögonen, sova ordentligt i ett klassrum, köra en herrans massa minibuss och tillslut, när vi lämnat in bussen i Lund så fick jag ÄNTLIGEN min dröm uppfylld.

Cadillac, 1959.
Say no more.

fin bil....som jag åkt i :-)


/Louise, nöjd, förkyld, trött och jävlig efter helgen

ps. om ni inte fattat, eller inte vet om min överbarnsliga förtjusning för gamla fina bilar från amerikatt så kan jag säga att JAG FICK ÅKA I DEN FINFINA BILEN!!!! För att visa min lycka gör jag nu tecknet för "överlycklig" på teckenspråk *höger pekochlångfinger hoppar med böjda ben i vänstra handflatan* (man lär sig mkt av att köra minibuss) ds.

Skojs

Dagens roliga:

Var på banken och fixade och när jag är på väg ut så hojtar en man till och säger "Hallå! Är det du som glömt dina brallor??" och min första impuls var att titta ner om jag glömt ta på mig byxorna i morse. Nu hade jag som tur inte gjort det (glömt byxorna alltså) utan det var någon annan som hängt upp sina nyligen kemtvättade byxor på en bordskant och herrn trodde nu att dessa var mina. Nejnej, men tack iallafall. Och vilken tur att jag inte gick runt halvnaken!

Helgens roliga:

Tja, en massa Norrköpingsflickor är väldigt roliga tillsammans och som pricken över i-et så såg det ut som om den lille thailändske servitören skulle storkna under tyngden av alla tallrikar. Han liksom sjönk djupare och djupare ner i golvet. Och så Sophies och min gräddvispningstävling, den var finfin (särskilt när jag vispade så att det stänkte över halva köket).

Nästa helgs roliga:

Snart (fredag) far vi i Lunds studentspelmanslag, Lustspel, upp till Linköping för att tävla (och försvara förra årets vinst) i Studentspelmanslags- VM. Har hunnit med tre träningar och är för tillfället lite lomhörd på högerörat så man kan inte klaga på ljudnivån i vårat spelmanslag iallafall..... 32 pers tror jag att vi blir som ska tränga ihop oss på scenen i dansrotundan i Linköpings folkets park. VM är klockan 21.30-00.30 och Lustspel (vi) spelar som 8e lag, för er som vill komma och titta/lyssna! 150 kronor för studenter och biljetter säljs i dörren. Tokhärlig musik och stämning utlovas!

Halvzebran är hos doktorn nu, så snart ska vi ut och erövra världen.

Tut-i-luren
/Lojsan med lite för mycket tinnitus än normalt