Ketchup-effekt eller livet på ett bananskal

Om jag råkade klaga på den trista vardagen förra veckan, så glöm det. Här händer det grejjer: i lördags när jag bevistade ett gäng trädklättrande Fältbiologer hittade jag en tjej i ett träd som visade sig anställa bussvärdar till Naturbussen i Lund. Hepp, sa jag, det vore ju skoj. Idag är det kirrat; jag är anställd och kommer i vår åka buss på småvägar runtom Lund för fulla muggar. Tur att jag inte har anlag för åksjuka. Idag blev jag även uppringd av en väns moder som jobbar på en skola - hepp! Jag ska vara lärarvikarie imorgon. I matte....men åk 8 och 9- matte borde jag väl klara av. Även fast jag uppenbarligen inte kan dela 56 kronor på två.... (Duo Malmö-Lund).

Lägg även till att det blivit inte bara en utan TVÅ spelningar till på Kulturen! Och att jag ska gå med i spelmanslagets styrelse. Och att jag läser dubbelt (retorik och pedagogik). Att klättringen är tokrolig och att vi kör två gånger i veckan. Och, slutligen har jag skaffat ett Gerda-kort och har blivit förtjust i gympastång-passen. Var tvungen att gå på ett för att försäkra mig om att det inte var strippstångs-aerobics. Det var det inte (pjuh). Mycket att göra, men ack så roligt :o)

Ha det gott, igelkott
/Louise


Fotbollsfrälst?

Efter 23 år har jag införskaffat mig förståelse för lagsports-titt-anhängarna. Har fram tills nu bevistat en (1) bandymatch (i Motala). Det var minus 20 grader och man såg knappt bollen. Ingen hade bandyväska med THERMOS i (som jag anser att alla bandytittare bör ha). Inte så höjdarns. Har även sett en (1) hockematch mellan mitt gymnasium och det konkurrerande dito. Det jag minns av det var a) vi mass-skolkade från engelskan och b) den jobbiga killen från min konfirmationsgrupp ledde idiotmaffian och sjöng med dem förnedrande sånger om homosexuella. Kallt som fan var det där med.

Men igår fick jag en himmelsblå uppenbarelse, oh Ofara! Var och såg en träningsmatch mellan Malmö FF och Lyngby (Danskar) och det var ju väldigt skoj faktiskt. Och så mycket att lära! Jag fick på nosen när jag påstod att det var länder som spelade mot varandra "för det var ju faktiskt ingen landskamp". Jag hävdar dock bestämt att det var Sverige - Danmark, man kan ju faktiskt inte neka till deras ursprungsländer. Stämningen på gubbläktaren var finfin och vi fick många skämt levererade av skojfriska gubb-gänget. Alla hejade på Hasse som försökte klättra upp på ett tak. Hasse var typiskt gubbigt osmidig i kroppen. Jag var lite besviken på MFFs klack som sprutade grön rök och hade röda bengaliska eldar - det var ju fel färg liksom. Och sången var lite mesig, men som Mattias sa: det är ju faktiskt en träningsmatch. Okej då. Då får det väl låta lite taffligt. Den danska klackens sång och ramsor lät mest som gutturala läten. Glurr glurr glurr.

Hur matchen slutade? 3-1 till MFF, tror jag. Jag råkade liksom missa ett mål när jag tittade bort, och supportrarna skrek alldeles för lite. Lätt hänt, här på fortet.


Dagens tips: Ät inte kakor med nötter i om du är allergisk mot nötter, även fast kakorna är goda....
/Louise

Lyckolördag

Lyckans ost man är - jag är inflyttad i mitt nya rum i flickhuset. Jag är förstahandskontrakterad och det känns så underbart skönt. Mitt nya, fina rum med diverse skavanker som jag sopar under mattan.
Lyckans ost en gång till - för idag fick vi i Lund en försmak av våren med hög, blå himmel och sol i mängd. Det kändes som om en stor lyckobomb briserat i centrala Lund för varenda människa var glad. Det var fint.
Idag kom jag på att jag har en kamera så nu får ni ser hur fint allt var:

                         
 
Linné stod och funderade på alla fina blommor som snart kommer (och en del hade redan kommit)

Domkyrkotornen hade lite vårkänslor

            Utsikt från fönstret + huset jag bor i:   
                     
                               Soffan som har en extremt sövande effekt:  
   Fixade mig några nya, fina och skånska persiennsnöresbollar                
                            Mina älskade fönster som man kan sitta och se poetisk ut i...



Njut av livet
/Louise