Ner och Upp

Man blir ju deprimerad och alldeles yllefiltsgrå av detta väder. Pissregn. Islyktan som engagerat oss hela julen är smält.  Blankisen på Sjön hann aldrig provas för en skridskotur, utan smälter nu undan med en sorgsen hastighet. "Hej mitt vinterland"-et, med snö på mark och träd försvann på julafton. Merry krissmass. Klimatförändringar? Humhumhum händerna över öronen. Åker kollektivt så mycket det bara går och har nekat bilen så mycket det går i jul. Ändå en piss i missisippi. Snön smälte iallafall.

Det är mycket att bli deprimerad över. Värst var nog damen ~ 17 år med överblonderat hår, orange-t ansikte (nån timma för länge i den mänskliga smörgåsgrillen?), kortkort kjol och inga strumpbyxor. Benen var röda av köld och jag blir bara så trött på det. Trött på könsidealen som verkar vara helt uppfuckade i dessa rödbenta damers värld (eller snarare männens värld?), trött på att jag bryr mig. Fast den dagen man slutar bry sig om folk känns mer skrämmande.

Men allt är ju inte deprimerande. Systern har en fin rund mage med en parvel i, brorsans större parvel är skojig och söt, mina skor är varma och sköna, jag har ett lånat busskort så att SL inte får ett öre av mig, jag har vänner än här, än där och alla är fina. Jag har äntligen sett Tintin-utställningen (lycka!) och jag drack världens godaste julmust i jul (Grebbestads). 2007 blev bättre än 2006, och 2008 ska slå alla rekord hade jag tänkt. Det får bli årets nyårslöfte.

Håll er långt borta från raketerna!
/Louise

Skrik dig frisk!

Testat att skrika bort en förkylning?
Funkar faktiskt.

Sjung mormorspolskan ("...nu ska mormor bada, kärringen luktar skit...") på hög volym. Sjung rajrajraj-låten ("Humppa") på högre volym, tro att din redan Tom Waits-iga röst kommer vara ännu värre dagen därpå ...MEN....vakna och inse att rösten snarare blivit klar, att din energi är tillbaka och att livet är lätt att leva igen.

Jullov, frisk och lycklig
/Lojs

Tidsvakuum

Tiden går så snabbt. Jag har inte tid. Men sen skapades tid, en hel evighet att fylla på grund av bristen av tid. Med andra ord har jag blivit sjuk, eller fått nån sorts utmattningssyndrom, vilket gör att jag bosatt mig i sängen idag. Passar bra eftersom Skåne visar upp sin berömda vinter idag; ösregn och blåst.

Men tid. Varför är vi jagade av tiden? En vag önskan om att ta bort det tidspressade samhället. Tänk dig att säga "vi ses imorgon" utan att precisera tid. Nån gång under dagen så möts man och avhandlar det man ska. Det kanske inte skulle funka här och nu, men skönt vore det. Lite iallafall. En stund. Sen skulle jag bli vansinnigt frustrerad eftersom jag inte skulle vilja vara på samma plats hela dagen och vänta på den där vännen som aldrig dyker upp.
Vi rör oss över så stora områden, så snabbt, så ofta.

I morse försvann tiden för mig. Jag snoozade mobilen kl. 07.15 och föll sen in i en dröm om en eldsvåda där jag sinkade brandkåren genom att råka visa dem fel på grund av dåligt lokalsinne. Men iallafall. Sen ringde inte mobilen igen. Det var först när jag tyckte att det var för ljust ute som jag kollade vad klockan var.

Men det fanns ingen tid.

Jag kunde inte ha försovit mig, jag kunde inte vara sen, för tiden var borta. Jag levde utanför samhällets tids-konstruktion då det stod --:-- på min mobil. Tiden, och datumfunktionen hade avinstallerat sig själv. Eller så hade jag mixtrat med den i natt, vem vet? Jag befann mig i ett tidsvakuum och fick gå ut i köket och kolla. 09.00 prick. Febern steg och jag återgick in i tidsvakuumet. Idag är det första dagen på över en månad då tiden går långsamt. Det är ganska skönt och jag är alldeles för trött för att ha dåligt samvete över att jag hamnar efter i pluggandet. Jag slipper bli plaskblöt också.

Med tunnelseende som skapar extremt långa armar
Louise

Plast

Det är som en kniv i hjärtat, ett trampande med smutsiga fötter på något nästan lite heligt.
De bara svassar runt där i reklamen, glider fram i bjärt färgade klänningar och jonglerar med stekpannor.
Bengt Magnusson kommer säkert förstöra allt och göra om högtiden till en ny variant av "Vem vill bli miljonär?"

I och för sig så är ju vinnarna lite miljonäriga nu, när de snart står med vinstlotten i hand.

Näe, de har förstört allt känner jag, innan det ens har visats.
TV 4, för mig är det ett helgerån att ni tagit över filmandet av Nobelfesten.

/Louise, med dagens i-landsproblem grande