Jag och Gustav Vasa

Och världen snurrar vidare. Veckorna går så snabbt, och oftast befinner jag mig på cykeln känns det som. Vara hemma och inte göra något är sällsynt... Men allt är ju så roligt, så vansinnigt roligt, spännande, intressant. Ibland undrar jag hur det är att inte vara superengegerad.
Jag tror att det är de personerna som lyckas ha en partner.
Men jag är int bitter...faktiskt.

Jag har klippt mig. Eller snarare Världens Bästa Mats på Hårdoktorn.
Vi tänker likadant på något kusligt vis, jag har en idé jag egentligen inte vågar genomföra och han tar fram den utan pardon.  Man kan säga att det är en blandning av 20-talsfrilla och lite Gustav Vasa. Toknöjd. Gapskrattade dock först då han huggit av luggen.

Släktskapet var här på en kortvisit, mamma och grandparenteserna. Ack så välkomna de var, har haft grym hemlängtan som inte går över på något sätt alls. Nu har jag fått mig lite prat och en hel del mat (frysen full!) och lite mindre hemlängtan. De lämnade kvar något ogreppbart men hemtrevligt och varmt i min lägenhet. En trygghet.

Till Lotta: "Men Lars- det luktar ju....Anthon Berg?!" "Kooonstigt vaaaa?!!!"
Att de andra stod ut med oss två under projektskrivandets sista timma är fortfarande en gåta för mig. När jag sätter igång med grisnöffskrattandet så har det definitivt gått för långt....

Luft
/Louise

Åhåhå!!! Trodde aldrig detta skulle inträffa men ÄNTLIGEN! "Rapport till himlen" och "Silvermannen" har kommit ut på DVD! Diffusa minnen från barndomen av dessa oerhört fantastiska tv-serier. Lycka.

Kontraster

Ah merde, quelle jour, quelle soir.

Antagligen felgrammatikat men ändå.

Det blev en sån kontrast mot fjällvandrarhelgen och nu senast seglarhelgen med den sköna träbåten och dom miffiga vildarna i Vild! (ja utropstecknet hör till även fast jag inte är så utropstecknig idag)

Bara vara.
Sova under stjärntaket två nätter, för mycket stjärndamm eller Vintergata för att se stjärnbilder, för mycket vackert för att somna. Klappa hund. Bli lite sjösjuk. Känna vinden rensa kropp själ och hjärna. Lägga allt bök och skit åt sidan för att finna en stillhetsoas mitt i vindarna och vågorna.
Bada morgondopp i stilla vatten.

Måndagsmorgon kontrast upp och ner, försök till ordförandeskap förvirring förtvivlan oorganisering irrelevans noll empati  noll sympati idioti hysteri,  egoism uppgivenhet katastrofalt tokskit rakt åt skogen. Att folk ALDRIG kan lära sig lyssna. Jag och Lotta önskade chips, sprit (alt. läsk), film och filt i soffan ikväll. Hoppas hon fick det, jag fick ett ostädat kök istället....och en avgrävd telefonkabel.


/Louise, som behöver en cykelpump för själen

Avgiftning

Ack du goda beroende.
Jag hade lämnat dig, levt på den Rena Sidan.
Jag hade klarat mig bra.

Men något gick fel, jag fälldes och ramlade ner i en kvicksand av det vita guldet, det eftertraktade.
Sockret.

Fy fan vad mycket bullar, kakor och ketchup jag ätit idag. Jag känner mig som en levande godisbutik i munnen -kom och köp! Slicka på en tand eller två, det bör räcka för att nästa månads sockerbehov mättas för er.

Nu blir det avgiftning: slicka på tegelstenar och gnaga på pinnar. Förbjudet att äta kakor i mitt sällskap.

No more crazy cats som smakar gummilist, aldrig mer saft som smakar aspartan.
Iallafall efter helgen.

Slisk
/Louise

Virrhönan vs Blogg.se

Men vafan.

Här har man skrivit och jiddrat som en tok och inte verkade jag få orden jag skrev att fastna i den satans bloggen.

För att köra en kort sammanfattning av vad som skrevs så var det typ:

Fröken Körsbär besökte mig och sa åt mig att skriva blogg. Hon skrev roligt själv och visade bild på fin pojke.

Det finns ett roligt ord som heter "ping" i denna okända värld. Låter helfånigt :-)

Och slutligen, jag är Virrhönan och jag är ute på Irrfärder mest hela tiden. Tyvärr finns inte å ä och ö i datavärlden och enligt blogg.se kan man INTE ändra namnet så nu heter skiten "virrhonansirrfarder" och ifförsig är jag väl en Virr-hona också även om jag och Fröken Körsbär ville vara lite manliga då och då.
En Irrfard låter som jag kan tänka mig att "fårherde" heter på någon inavlad keltisk dialekt. "Irr-faaaard".

Häpp!
/Louise